IMDB PUANI :5.9/10
TUR :Gerilim / Korku / Gençlik / 3 Boyutlu
YONETMEN :Marcus Nispel
SENARYO :Damian Shannon, Mark Swift, Mark Wheaton
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ :Daniel Pearl
MUZİK :Steve Jablonsky, Del Spiva
YAPIMCI :Michael Bay, Bradley Fuller, Andrew Form
GOSTERİM TARİHİ :24 Nisan 2009
YAPIM :2009 / ABD
SURE :97 Dk ..
Oyuncular :Danielle Panabaker, Amanda Righetti, Willa Ford, Julianna Guill, America Olivo, Ryan Hansen, Jared Padalecki, Aaron Yoo, Richard Burgi, Jonathan Sadowski, Ben Feldman, Travis Davis, Chris Coppola, Derek Mears, Caleb Guss



Filmin Konusu

Korku filmi klasiği “Friday, the 13th-13.Gün”ün sinema seyircilerinin olağanüstü ilgi gösterdiği yepyeni versiyonunda Kristal Gölü’ne hoşgeldiniz.

Kayıp kızkardeşini aramak için efsanevi Kristal Gölü ormanlarının yolunu tutan Clay Miller (Jared Padalecki), yosun kaplı ağaçların arkasındaki eski ve çürümüş kulübe kalıntıları arasında araştırmaya girişir. Polisin ve yöre halkının uyarılarına kulak tıkayarak kayıp kızkardeşi Whitney’i (Amanda Righetti) aramayı sürdüren Clay, o bölgeye heyecanlı bir hafta sonu tatili için gelen üniversiteli gençler arasındaki Jenna adlı bir genç kızın (Danielle Panabaker) yardımını alır.
Ancak orada hiç hesaba katmadıkları büyük bir tehlikeyle karşılaşmak üzeredirler. Farkında olmadan film tarihinde yaratılmış en korkunç canavarlardan birisinin; ustura keskinliğindeki büyük bıçağıyla Kristal Gölü’nü mesken tutan ünlü katil Jason Voorhees’in yaşam alanına girmişlerdir ..